Tort cu crema de zahar ars

de Gicuta in Torturi, 29 Aug 2014 | 8546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de zahar ars:
  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie(optional)
  • 8 linguri de zahar pentru caramel
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esente
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 1 plic praf de budinca (de care doriti ,eu am pus de caramel) + 500 ml lapte + 2-3 linguri de zahar
  • 250 - 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita.

Blat: Albusul cu praful de sare se bat bine. Se adauga zaharul si se bat pana devin lucioase. Se pun galbenusurile in care am pus esentele praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie, iar la sfarsit faina. Se adauga cu grija peste compozitia cu lapte din cratita (se pune cu lingura) si apoi uniformizam. Pandispanul sta deasupra cremei nu se lasa la fund.

Dam cratita la cuptorul incins pentru aproximativ 40-45 minute pana ce blatul se rumeneste si compozitia se dezlipeste de pe margini. Scoatem cratita din cuptor si o mai lasam 15-20 de minute sa se racoreasca apoi o intoarcem atent si dintr-o miscare pe o farfurie.

Cand aceasta s-a racit, punem budinca la 5 minute dupa ce a fost pregatita conform instructiunilor .

Frisca o puneti pe foc si cand incepe sa clocoteasca stingeti, apoi puneti ciocolata si amestecati pana aceasta se topeste. Dupa ce se raceste bine (se pune la frigider) se bate si se orneaza tortul cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars